Press "Enter" to skip to content

Primăria Sectorului 3 modifică studiul de oportunitate pentru concesionarea complexului acvatic Parc Pantelimon

În luna septembrie, Primăria Sectorului 3 a modificat studiul de oportunitate pentru concesionarea complexului acvatic Parc Pantelimon. Conform noilor prevederi, Primăria va termina lucrările rămase de executat la parc, iar în sarcina operatorului privat vor rămâne investiții de 10,5 milioane de euro în 35 de ani.

Investițiile operatorului privat vor fi următoarele:

  • Anul I: 1,65 milioane de euro fără TVA (investiții pentru amenajarea zonei de masă)
  • Anii II și III de exploatare: 1,95 milioane euro fără TVA
  • După această perioadă: minim 6,9 milioane de euro fără TVA

Comparativ cu versiunea din 2022, investițiile în sarcina concesionarului cresc de la 7, la 10 milioane de euro. Acest lucru se datorează faptului că Primăria va mai investi 50 milioane de lei (10 milioane de euro) în parc, și va termina practic lucrarea.

Valoarea estimată a contractului de concesiune este de circa 1,4 miliarde lei (280 milioane euro).

Primarul Robert Negoiță a explicat că decalajul financiar apare din faptul că inițial experții externi angajați de Primărie au omis anumite tipuri de lucrări și investiții.

Aceasta este a treia licitație organizată de Primăria Sectorului 3 pentru concesionarea complexului acvatic. Primele două licitații au fost anulate din cauza lipsei de oferte.

Modificarea studiului de oportunitate pentru concesionarea complexului acvatic Parc Pantelimon reprezintă un pas important în direcția finalizării acestui proiect. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă noua licitație va fi un succes.

sursa foto: B365.ro

Comments are closed.