Press "Enter" to skip to content

O firmă care făcea videochat, angajată de primarul Zero Daniel Florea să reabiliteze termic blocurile

Primăria Sectorului 5 a încheiat, la sfârșitul anului 2018, un contract pentru reabilitarea termică a mai multor blocuri de pe străzile Sebastian, Progresului și împrejurimi. Suma alocată pentru aceste lucrări, prin trei contracte separate, este de circa 63 milioane de lei, peste 13 milioane de euro pentru 46 de clădiri.

Unica firmă care s-a înscris la licitație, Star Pro Center INTL, este abonată la contractele din Sectorul 5, unde a câștigat 95% din lucrările făcuteîn 2017 și 2018.

Potrivit ziarului Libertatea, firma apărea, acum 6 ani, în anunțuri de angajări videochat, are un singur angajat și sedii inexistente.

Jurnaliștii de la Libertatea s-au documentat și au constatat că firma este deținută de Nicoleta Elena Diaconescu (88%) și de două persoane trecute de 60 de ani, care par părinții acesteia, fiecare cu câte 6%. De asemenea, pagina de Facebook a companiei este o păcăleală, care redirecționează către un site-șablon, gol, cu texte sample în limba latină, iar numărul de telefon afișat are prefix de Elveția. Libertatea a verificat, la fața locului, cele două sedii ale firmei, cel oficial și cel trecut pe diferite site-uri (precum e-jobs), str. Popa Nan, nr. 75 și str. Lânăriei, nr. 101. La primul sediu era o casă cu obloanele trase, la care ar locui familiile Ușcoiu/Cîmpeanu, în timp ce la cealaltă adresă au găsit două uși încuiate și nu a răspuns nimeni.

Jurnaliștii de la Libertatea au mai descoperit că adresa de e-mail a firmei aparține unei rude a patroanei firme. Flori Diaconescu este una dintre persoanele trimise în judecată în celebrul dosar al îngrijirilor medicale la domiciliu fictive.

foto: liberatea.ro

Comments are closed.