Prefectul Capitalei mai cere să fie comunicate cu celeritate măsurile întreprinse şi actele aferente “pentru a evita consecinţe negative de natură patrimonială cu implicaţii asupra bugetului municipiului Bucureşti”.
“Cu referire la hotărârile CGMB subsecvente hotărârilor anulate de instanţă, ca urmare a deciziei nr. 6504 din 22.11.2018 a Curţii de Apel Bucureşti, definitivă, cum ar fi: pentru aprobarea studiului de oportunitate privind modalitatea de delegare a serviciului public; privind aprobarea regulamentului privind modalitatea de delegare a serviciului public de administrare a domeniului public şi privat; privind delegarea gestiunii serviciului public de interes local; majorarea capitalului social al acestora, etc. se impune să aveţi în vedere principiul quod nullum este, nullum producit effectum, toate acestea trebuind să facă obiectul acţiunilor în anulare, fiind condiţionate, sub aspectul legalităţii, de actul anulat. În considerentul principiului anulării actului subsecvent ca urmare a anulării actului iniţial (…) regulă de drept potrivit căreia anularea (desfiinţarea) actului juridic iniţial atrage şi anularea actului juridic subsecvent, datorită legăturii lor juridice, apreciem că aceste acte administrative nu se mai pot bucura de prezumţia de legalitate”, se arată în documentul prefectului care fost trimis Primăriei Capitalei recent.
Documentul este ignorat complet de edil, deși există o hotârâre a instanței care a anulat înființarea celor 22 de companii.
Potrivit legii, acu Curtea de Conturi este cea care trebuie să decidă dacă trebuie recuperați banii cheltuiți pentru înființarea acestor firme și pentru salariile achitate angajațiilor.
foto: Stirile ProTV
Comments are closed.