Press "Enter" to skip to content

Pericolul din subteran

Pe data de 30.01.2018 ca urmare a gravului accident de muncă din zona Bd. Iuliu Maniu nr.1 (Complex Leu) din sectorul 6, Primarul General Gabriela Firea, a dispus începerea verificărilor la RADET. Răzvan Nițu administratorul special RADET a demisionat după ce a aflat că accidentul s-a soldat cu pierdea vieții a doi angajati.

Tragicul eveniment este investigat de organele judiciare abilitate cât și de Inspectoratul Teritorialde Muncă București. În curs este și o anchetă interna pentru a dovedi dacă au fost luate în calcul toate procedurile și normele impuse de către unitatea în cauză.

Primele informații venite de la colegii celor doi implicați în accident, confirm faptul că victimele purtau echipamente de protecție și că lucrarea a decurs în conformitate cu legislația în vigoare.

Chiar dacă în comunicatul de presă prezentat pe site-ul Primăriei Capitalei se precizeaza că la RADET sunt făcute instruiri periodice ce vizează securitatea și siguranța în muncă cât și suplimentarea metodelor de monitorizare a lucrărilor: NU ESTE SUFICIENT!

Cum să nu se întâmple astfel de lucruri dacă problemele sunt semnalate pe canalele mass-media și sunt ignorate?

Infrastructura subterana de țevi este îmbătrânită peste 80% din rețea este dinainte de 1990. În gestionarea acestor probleme și-au făcut loc prea mulți oameni necalificați și care nu-și dau interesul în beneficiul Bucureștenilor și cel mai rău care nu înțeleg sensul legii și nevoia de eficientizare a deciziilor.

Sursa foto: iquam photos / Octav Ganea

Simona C.

Pericolul din subteran
Pericolul din subteran

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.