Press "Enter" to skip to content

Consiliului General al Municipiului București: aleșii generali au aprobat construirea unor centre de excelență în Oncologie Pediatrică și pentru Protonoterapie

Consilierii generali au votat în unanimitate în ședința de astăzi o serie de proiecte importante în domeniul sănătății, care vizează atât înființarea unui Centru de Excelență pentru Protonoterapie, cât și a unui Centru de Excelență în Oncologie Pediatrică.

Se va folosi Terapia cu protoni, o tehnologie modernă, oferă avantajul unei terapii țintite, cu efecte adverse limitate, având indicații la pacienții pediatrici, în tumorile cerebrale, ale coloanei vertebrale, ale ochiului și altele. De asemenea, poate fi utilizată în tratamentul recidivelor tumorale și în reiradiere după tratament cu radioterapie convențională. Acest centru ar fi unicul în Europa de sud-est, în Europa Centrală existând numai 2 centre, în Cehia, la Praga și în Polonia la Cracovia.

După aprobarea celor două proiecte de hotărâre legate de această investiție, următorul pas este organizarea unei licitații deschise internaționale pentru proiectarea, executarea și dotarea Centrului.

Consilierii generali au aprobat și construirea unui Centru de Excelență în incinta spitalului de copii „Victor Gomoiu”

Statisticile arată că în spitalele bucureștene există în prezent un deficit major de structuri dedicate oncologiei pediatrice,  în condițiile în care numărul de copii diagnosticați și tratați depășește 4.000 anual

Noul centru va dispune de secții de hematologie și ortopedie oncologică, camere sterile pentru transplant medular, compartiment de îngrijiri paleative, cabinete pentru consultații de specialitate, bancă de țesuturi și organe, bază de kinetoterapie, spații de cazare în sistem pensiune self-catering pentru părinții copiilor internați.

Acest centru se va integra în structura funcțională a noului Spital ‘Dr. Victor Gomoiu’, beneficiind de servicile de imagistică, de explorări funcționale, de laboratorul de analize medicale, de anatomie patologică, precum și de serviciile secțiilor și compartimentelor medicale.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.