Press "Enter" to skip to content

DEZASTRU la nodul rutier Virtuții, parte din proiectul penetrației Splai-Ciurel-Autostrada A1

ată de 21 iunie 2018  avansul este catastrofal, în unele zone fiind practic inexistent.

„Șantierul înaintează cu viteza melcului […] în ciuda promisiunilor fanteziste și mincinoase ale Primarului General Gabriela Firea care a declarat în multe rânduri că acest nod va fi gata în 2017. De fapt, în ritmul actual, nici în 2018 nu se va finaliza!”, susțineau cei de la Asociația Pro Infrastructură acum un an.

În continuare proiectul este blocat de prostia, neputința, indecizia și lipsa de viziune ale autorităților locale. Atenție, exproprierile NU sunt rezolvate, relocările de utilități NU sunt terminate, iar finanțarea precară este aceeași de ani de zile.

Firesc, tergiversările nepermise generează dispute interminabile între Primărie și constructori. Unii se fac că lucrează, ceilalți că îi plătesc. Contractul a fost semnat acum aproape 12 ani, în octombrie 2007, și avea un termen de execuție de 35 de luni!

Povestea halucinantă este încă departe de un deznodământ. Exasperant este că în trei ani de zile administrația Firea nu a fost în stare să ia o decizie cu privire la continuarea drumului până în Autostrada A1 (o distanță de 8,3 km), el fiind gândit ca o alternativă la ultra-aglomeratul bulevard Iuliu Maniu. Fără această străpungere, nodul Virtuții nu rezolvă mare lucru. RUȘINE!

Dovada incompetenței? Vedeți filmarea aeriană: 

Comments are closed.