Press "Enter" to skip to content

Expertiză: Podul Constanța se poate prăbuși în orice clipă

Compania de stat CFR SA a publicat luni expertiza podului Constanţa, din Bucureşti, aflat într-o stare avansată de degradare, din care reiese că acesta are nevoie urgentă de reparaţii şi consolidare.
”Pentru realizarea unei stării tehnice bune a pasajului, care să asigure desfăşurarea traficului rutier şi feroviar în condiţii depline de siguranţă şi confort pe întreaga durată rămasă de exploatare normala, apreciată la minimum 35 de ani, până la următoarea reparaţie capitală, se recomandă execuţia unor lucrări de reparaţii şi consolidare, în regim de urgenţă, în special la nivelul elevaţiei pilei şi a grinzilor marginale din suprastructura podului”, se arată în expertiză.

Cele mai grave probleme au fost constatate la nivelul stâlpilor de susţinere şi la grinzi. Pasajul a fost construit în anul 1938, fiind efectuate numai reparaţii sumare în anul 1970, potrivit expertizei.

Primăria Capitalei vrea să solicite Guvernului transmiterea în subordinea sa a Podului Constanţa, pentru a-l reabilita, un proiect de hotărâre în acest sens fiind introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi adoptat în unanimitate.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a susţinut că municipalitatea doreşte să reabilitize podul, în condiţiile în care CFR „nu înţelege să îşi ducă la bun sfârşit obligaţiile”.

Foto: observator.tv

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.