Press "Enter" to skip to content

Firea: Autobuzele turcești au opt ani garanție. Orice verificare și intervenție se va face pe cheltuiala furnizorului

Autobuzele Otokar furnizate către Primăria Municipiului București se află în termenul de garanție care, conform prevederilor contractuale, este de 8 ani de la livrare, susține edilul-șef al Capitalei, Gabriela Firea.

Astfel, orice verificare și intervenție se realizează pe cheltuiala furnizorului și orice neconformitate sau defecțiune este remediată operativ sau, după caz, poate duce chiar și la înlocuirea vehiculelor defecte.

Mai mult decât atât, referitor la incidentul de astăzi când la un autobuz Otokar de pe linia 137 indicatorul de presiune ulei s-a aprins, luminând intermitent, Municipalitatea a explicat că la solicitarea STB S.A., specialiștii Otokar s-au deplasat la față locului și au constat că nu este un defect de motor ci o eroare de sistem, neconfirmandu-se defectul. Pentru remedierea sistemului automat de taxare, vehiculul a fost retras în cadrul autobazei.

„Subliniem faptul că „monitorizarea” activității noilor autobuze și promovarea negativă a oricăror neconformități de către persoane publice sau oameni politici care și-au făcut un scop din a furniza așa-zise ‘știri de ultima ora’ legate de traseul și activitatea acestor autobuze, nu fac altceva decât să contribuie la intoxicarea opiniei publice și la descurajarea cetățenilor care doresc să utilizeze mijloacele de transport în comun! Acești oameni acționează astfel doar în interes politic sau personal și în detrimentul tuturor bucureștenilor sau al celor care tranzitează sau vizitează Capitală României”, susțin reprezentanții Primăriei Capitalei.

Mai marii Capitalei au explicat că își exprimăm nedumerirea că vocile din spațiul public – care critică atât de vehement achiziția acestor autobuze moderne, Euro 6 – nu au avut nimic de spus înainte, când autobuzele mai vechi se defectau sau – din cauza unui management defectuos – staționau ani de zile defecte în depouri sau garaje.

„Eforturile de denigrare publică a unui fapt pozitiv – suplimentarea parcului auto al RATB cu 400 de autobuze noi – nu reprezintă altceva decât tertipuri politice prin care se urmărește denigrarea Primarului General și a activității Primăriei Capitalei! Reiterăm faptul că, în situația apariției unor defecțiuni în traseu la autobuze, troleibuze și tramvaie, acestea sunt remediate operativ prin intervenții ale tehnicienilor STB SĂ sau, după caz, se dispune înlocuirea vehiculelor defecte.
Conducătorii de vehicule au responsabilitatea că, la identificarea unei neconformități tehnice, să revină pentru remediere la garaj, nefiind permisă ieșirea vreunui vehicul în traseu decât în condiții de siguranță”, au mai explicat reprezentanții Capitalei. 

foto: EvZ.ro

Comments are closed.