Press "Enter" to skip to content

Firea îl scoate pe nașul Becali de pe Național Arena, după ce s-a aflat că i-a dat contractul de gestionare a gazonului fără licitație

Primăria Municipiului București a finalizat recent achiziția serviciilor de întreținere a gazonului pentru Arena Națională. Contractul va fi încheiat în zilele imediat următoare.

Protocolul încheiat de Primăria Municipiului București cu FCSB, clubul de fotbal al nașului de cununie a lui Gabriela Firea: Gigi Becali, pentru întreținerea gazonului pe Arena Națională a încetat în data de 30 iunie 2018. Asta, după ce presa a dezvăluit că Firea a încheiat contractul cu Becali fără să facă licitație.

Așa că, după demararea scandalului, Primăria Capitalei a demarat o nouă procedură, care a fost atribuită recent: procedura organizată a fost achiziția directă, având în vedere urgența serviciului solicitat, iar atribuirea ei în SEAP a fost înregistrată la Direcția Generală de Achiziții Publice în data de 3 august, următoarea etapă fiind semnarea contractului de servicii. Dintre cele 3 oferte depuse, operatorul economic desemnat câștigător a fost cel care îndeplinea cerințele tehnice și a depus oferta cu prețul cel mai scăzut – respectiv 99.780.80 lei (fără TVA).

Contractul va fi încheiat pe o durată de 45 de zile, interval în care se va finaliza o altă procedură, pe care Primăria Capitalei o pregătește în prezent.

Astfel, pentru restul perioadei până la sfârșitul anului 2018 și pentru primele 4 luni din anul 2019, Primăria Capitalei va derula o procedură simplificată pentru achiziția serviciilor de întreținere și mentenanță a gazonului pentru Arena Națională.

Procedurile sunt derulate în deplină transparență și conform prevederilor legale în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Milioane de euro băgate în iarbă

În perioada 2011-2013, Arena Națională a fost administrată de ALPAB, iar în perioada 2014-martie 2017, Arena Nationala a fost administrata de SC UTI GRUP SA, in baza unui acord cadru si a celor 3 contracte subsecvente.

Întrucât, în perioada indicată, nu a fost înregistrată o administrare eficientă a arenei, actuala administratie a decis, în luna martie 2017, să rezilieze acordul-cadru cu acest operator, contractul subsecvent nr. 4 nu a mai fost semnat, iar Arena a fost preluată pentru administrare în regie proprie, prin Direcția de Investiții din cadrul  PMB, și a fost încheiat un protocol între Primăria Capitalei și FCSB

Protocolul a fost încheiat cu respectarea legii, avându-se în vedere prevederile articolului nr. 1169 din Codul Civil, prin care „părțile sunt libere să încheie orice contracte și să determine conținutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică și de bunele moravuri” precum și ale articolului nr. 1616 privind Compensatia: „Datoriile reciproce se sting prin compensație până la concurența celei mai mici dintre ele”.

Protocolul face, în prezent, obiectul unei investigații, context în care PMB a pus la dispoziția Parchetului toată documentația solicitată.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.