Press "Enter" to skip to content

Firea îți dă împrumut pe 10 ani să îți reabilitezi blocul

Firea îți dă bani de reablitare termică și tu îi dai banii înapoi în 10 ani. Este punctul 3 de pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului General al Municipiului București.

Asociațiile de locatari care vor accesa bani de la Primăria Capitalei pentru a-și reabilita termic blocul vor trebui să restituie împrumutul în 10 ani, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB, care va avea loc pe 4 mai.

Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat critică planul municipalităţii, dar peste 500 de administratori de bloc, din trei sectoare, au solicitat deja ajutorul Primăriei Generale.

Mihai Mereuţă, preşedintele Liga Habitat: “Să se ocupe Primăria Capitalei de sistemul centralizat de încălzire, de consolidări. Ideea unui Bucureşti, un singur oraş, nu şapte oraşe, şase sectoare plus Bucureşti, atunci da, aş spune că e bine să se ocupe Primăria Capitalei. Şi să se ocupe centralizat: consolidare plus reabilitare.

Cu sau fără critici, programul iniţiat de municipalitate rămâne deschis tuturor asociaţiilor de care nu s-au ocupat primăriile de sectoare. Ca să beneficieze de oferta Primăriei Capitalei, trebuie să aibă fiecare acordul a cel puţin jumătate plus unu dintre locatari.

sursa foto: ziare.com

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.