Press "Enter" to skip to content

Firea vrea să ia o decizie radicală. Mii de bucureșteni vor fi afectați

Sălile de jocuri de noroc și cazinourile ar putea fi mutate în afara Bucureștiului. Un consilier general din cadrul Primăriei Capitalei propune ca toate sălile de jocuri de la parterurile blocurilor să fie mutate în afara orașului sau la periferie. El propune construirea unui cartier, unde să funcționeze toate acestea. Aceeași idee o are și primarul din Voluntari, Florentin Pandele.

Proiectul prevede și interzicerea sălilor de jocuri de noroc situate la o distanță mai mică de 200 de metri de școli, cămine, biserici și de alte instituții publice.

Propunerea consilierului local a stârnit mânia jucătorilor:

„Omul dacă vrea să joace, joacă oricum. Îți spun, pentru că eu lucrez de 10 ani în săli de jocuri și avem clienți car vin din afara Bucureștiului și se joacă aici”. 

„Dacă le mută nu rezolvă nimic, pentru că toți jucătorii se mută acolo. Și, ce rezolvă?”

Consilierul local Cătălin Lucian Iliescu spune că ideea sa vizează combaterea dependenței de jocurile de noroc.

„Ne va costa probabil, peste niște ani, dacă nu luăm o măsură, cu mult mai mult ca astfel de dependenți de jocuri de noroc să poată să iasă din flagelul ăsta, în care fiecare a intrat inconștient, iar acuma nu mai poată să iasă din el”, spune Cătălin Lucian Iliescu, consilier general din partea PMP.

În proiectul său, inițiatorul propune ca municipalitatea să cumpere un teren, unde să concentreze toate jocurile de noroc.

„Un cartier al jocurilor de noroc în afara Bucureștiului sau într-o zonă din extremitatea lui (…) unde noi să construim sau să intrăm într-un parteneriat public-privat (…) unde noi să implementăm un astfel de proiect și să adunăm toate aceste săli de joc sau de păcănele”, a explicat consilierul.

foto: Game World

Comments are closed.