Press "Enter" to skip to content

Gazonul de pe Național Arena a fost refăcut

Arena Națională se redeschide, cu o lună mai devreme decât durata estimată pe 12 noiembrie, atunci când Primăria Capitalei a decis închiderea pentru refacerea completă a suprafeței de joc.

Anunțul a fost făcut de Primarul General, Gabriela Firea, aflată astăzi în vizită la fața locului pentru a verifica starea gazonului și capacitatea Arenei de a găzdui evenimente în condiții optime.

„Toate aceste lucrări care au durat exact o lună de zile (12 noiembrie-12 decembrie) erau absolut necesare și nu puteau fi realizate în paralel cu competiții sau evenimente. Au fost realizate lucrări de însămânțare, de fertilizare și de nivelare a gazonului, astfel încât să corespundă și standardelor tehnice, Arena să fie funcțională, dar și celor estetice. Mă bucur că s-au ținut de treabă și că acum totul este în ordine. La Direcția de Investiții din Primăria Capitalei deja există o solicitare pentru meciul din 22 decembrie dintre FCSB și CFR Cluj. Cei care au lucrat spun că sunt condiții optime de joc. Referitor la contractul suspendat în luna iunie ca urmare a investigației DNA – protocolul de colaborare dintre Primărie și FCSB – reamintim că era un barter absolut legal, care a încetat odată cu demararea anchetei, în urma unui articol de presă publicat de o gazetă sportivă. Deși au existat acele verificări, toate procedurile au fost în întregime legale. Pentru a nu mai avea, pe viitor, probleme cu starea gazonului, lucrăm acum la încheierea unui acord-cadru pe trei ani de zile. Un alt aspect important este faptul că multe dintre companiile municipale ale Primăriei Capitalei lucrează foarte bine aici, la Arena Națională și asigură standarde de calitate, fapt care arată utilitatea înființării lor și faptul că funcționează foarte bine.”, a declarat primarul General, Gabriela Firea.

foto: Sport.ro

Comments are closed.