Press "Enter" to skip to content

Lipsa căilor de acces către București. Un locuitor din cartierul Greenfield se află în a 24-a zi de greva foamei în fața Primăriei Generale

Florin Sandu, un locuitor de 70 de ani din Cartierul Greenfield, se află în greva foamei de 24 de zile în fața Primăriei Capitalei. El protestează împotriva primarului Nicușor Dan, acuzându-l de nepăsare în rezolvarea problemei de trafic intense care afectează cartierul.

„E pus definitiv pe Nu, e inuman, e inert, e patologic, e împotriva noastră, suntem victime ale unei minți frustrate, blocate în interesele personale politice. Dacă noi acceptăm atitudinea sfidătoare și indiferentă a Primarului Nicușor Dan la problemele noastre, atunci nu ne mai rămâne decât umilință și suferință. Avem o iarnă în față, cât vom mai rezista la cozile infernale în fiecare dimineață pe timp de iarnă? Eu nu mai pot să îndur nedreptatea, insolenta și disprețul acestui sinistru Primar și vreau să lupt pentru drepturile mele elementare de a putea trăi, dar voi locuitori ai Greenfield vreți să vă sacrificați în continuare timpul prețios și sănătatea voastră, a copiilor voștri și a bătrânilor voștri, v-ați blazat în postura victimei ? Toate proiectele de infrastructura/acces spre oraș sunt blocate de El, Dumnezeul Bucurestiului, și zac în sertarele Primăriei”, afirmă Florin Sandu, potrivit paginii de Facebook Cetățeni Sectorul 1 Ansamblul Rezidențial Greenfield.

Florin Sandu a ales greva foamei ca formă de protest pentru a atrage atenția asupra situației dificile cu care se confruntă locuitorii Cartierului Greenfield. Traficul intens și lipsa unor soluții eficiente pentru fluidizarea lui a devenit o problemă zilnică pentru cei 7000 de locuitori ai cartierului.

Primăria Capitalei, condusă de Nicușor Dan, a propus înființarea a două sensuri giratorii pentru a ameliora situația, dar acest plan nu a fost încă implementat. Pe de altă parte, un proiect de hotărâre pentru folosirea unui drum forestier prin Pădurea Băneasa este blocat din cauza neînțelegerilor între Primărie și Ministerul Mediului.

Primarul Nicușor Dan susține că dezvoltatorul Impact Developer & Contractor este responsabil pentru promisiunea nerespectată de a construi drumuri alternative. El a sugerat o soluție temporară pentru a da timp dezvoltatorului să obțină avizele necesare pentru construcția acestor drumuri.

Locuitorii Cartierului Greenfield sunt afectați zilnic de ambuteiajele care se formează pe Aleea Teișani, singura cale de acces în prezent. Aceasta duce la poluare și timpi îndelungați de așteptare, afectând calitatea vieții.

Situația din Cartierul Greenfield subliniază complexitatea problemelor urbane și necesitatea unei colaborări eficiente între autorități și dezvoltatori. Protestul lui Florin Sandu reprezintă un apel la acțiune și un semnal că locuitorii cartierului sunt dispuși să ia măsuri extreme pentru a-și face auzite problemele. Rezolvarea acestui impas necesită dialog, compromis și acțiuni concrete pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale cetățenilor.

sursa foto: Cetățeni Sectorul 1 Ansamblul Rezidențial Greenfield

Comments are closed.