Press "Enter" to skip to content

Primăria Capitalei vrea sa cumpere sașe vile

HTML Image as link
Qries

Compania Municipală Imobiliară București (CMIB) intenționează să cumpere șase imobile – câte unul în fiecare sector al Municipiului București – pentru înființarea Rețelei Metropolitane “Asistență pentru seniori. Respect pentru vârsta a treia”, aprobat prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, la sfârșitul lunii august.

Primarul General, Gabriela Firea: “Așa cum am promis, vom inființa cămine pentru seniori în toate cele șase sectoare ale Capitalei, și, în acest scop, achiziționăm imobile în care vor funcționa aceste centre de îngrijire a persoanelor vârstnice. Căminele vor fi operaționalizate, reabilitate și dotate corespunzător, astfel încât seniorii să beneficieze de cele mai bune condiții. Proiectul va fi derulat prin companiile municipale Imobiliară și Medicală. Măsură înființării acestor centre este extrem de necesară, mai ales că, potrivit datelor statistice oferite de INS, anul trecut, în București, a fost raportat, la indicatorul persoane cu vârstă peste 60 de ani, un procent de aproximativ 22% din totalul populației Capitalei. Mai mult decât atât, conform informațiilor Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de sector, există un număr de 9520 de persoane vârstnice cu dizabilități, acestea reprezentând grupa cu cel mai înalt risc de dependență”.

Caietul de sarcini cu toată documentația necesară, precum și condițiile de participare pentru cei care doresc să facă oferte au fost publicate pe site-ul Companiei Municipale Imobiliară București – www.cmibsa.ro.

Suma totală maximă estimată pe care CMIB inteționează să o plătească pentru toate cele șase clădiri este de 93,1 milioane de lei – TVA inclus (aprox. 15,5 mil. lei pentru fiecare imobil). Banii pentru derularea acestui proiect au fost alocați de Primăria Capitalei, printr-o Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București (HCGMB 638/26.09.2018).

Dată limită de depunere a ofertelor la sediul CMIB este 16 noiembrie, ora 13:00.

Pentru a fi selectate și evaluate, imobilele trebuie să aibă obligatoriu unele caracteristici minimale:

– să fie racordate la rețelele de utilități publice;

– să fie compuse din minimum subsol, parter și două etaje (cu posibilitatea reamenajării spațiului);

– suprafața utilă a fiecărei clădiri să fie de cel puțîn 2.000 mp.;

  • fiecare imobil trebuie să aibă un spațiu exterior de relaxare de cel puțîn 250 mp, care să permită și amenajarea unei parcări de 30 mp.

Ofertanții pot propune spre achiziție doar clădiri care nu se află pe lista imobilelor expertizate tehnic și încadrate într-una dintre categoriile de risc seismic. De asemenea, oricare dintre imobile trebuie să poată fi vândut imediat ce un ofertant va fi declarat câștigător. În plus, clădirile supuse vânzării nu trebuie să facă obiectul unei succesiuni, revendicări, proceduri judiciare de orice natură sau unui litigiu.

Compania Municipală Imobiliară București este una dintre cele 22 de societăți comerciale pe acțiuni care alcătuiesc Holdingul Municipal. A fost înființată prin HGMB 136/11.04.2017 și se află sub autoritatea Consiliului General al Municipiului București.

Foto: Adevarul

HTML Image as link
Qries
More from Primăria CapitaleiMore posts in Primăria Capitalei »

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries