Press "Enter" to skip to content

Primarul Sectorului 1 plantează gazon de miloane de lei care se usucă

Primăria Sectorului 1, prin Administrația Domeniului Public, a pus în ultimele săptămâni rulouri de gazon în curțile mai multor blocuri din cartierul Aviației. Pe lângă discuția legată de utilitate, după câteva zile acesta a început să se usuce, fiind practic bani aruncați pe fereastră. Potrivit datelor Primăriei Sectorului 1 pentru furnizare și montare au fost plătiți 22 de lei pe metrul pătrat. Reprezentanții instituției au comunicat însă că firma care a făcut lucrările va înlocui gazonul uscat pe propria cheltuială. Reprezentanții instituției au comunicat însă că firma care a făcut lucrările va înlocui gazonul uscat pe propria cheltuială.

Imaginile cu gazonul uscat au fost surprinse în curtea blocului de pe strada Aviator Burileanu nr. 6. După cum se poate vedea, gazonul este plantat sub copaci și nu are sistem de irigații.

O parte din locatari nu înțeleg de ce a fost nevoie de o asemenea investiție, deoarece înainte acolo era vegetație.

”Pe lângă faptul ca în sine mi se pare dubios să pui gazon în jurul unor blocuri unde era deja vegetație, l-au pus și foarte superficial și, desigur, fără vreun sistem de irigații, ca dovadă, după 3 zile, se usucă. Mi se pare o mare bătaie de joc”, a declarat Alexandra, unul dintre cetățenii care ne-au sesizat cazul, pentru HotNews.ro.

Reprezentantii Primăriei Sector 1 spun că vor investiga de ce s-a uscat gazonul, iar rulourile uscate vor fi inlocuite de firma care le-a pus.

”Administrația Domeniului Public Sector 1 a montat gazon în cartierul Aviației, în zona blocurilor, pe spațiile care aparțin domeniului public. Întrucât s-au constatat degradări ale gazonului, până la stabilirea exactă a cauzelor (vina prestatorului sau temperaturile foarte ridicate cu exces de umiditate din cauza precipitațiilor abundente ce duc la dezvoltarea unor boli), reprezentanții ADP Sector 1 au pus în vedere prestatorului să înlocuiască porțiunile de gazon uscat. Până în prezent, recepția lucrării nu a fost efectuată, motiv pentru care înlocuirea gazonului va fi suportată de către prestator. Recepția finală se va face după remedierea tuturor neregulilor semnalate în teren”, se arată într-un răspuns transmis de Primăria Sector 1 la solicitarea HotNews.ro.

HotNews.ro a întrebat și de ce a pus Primăria Gazon în curțile blocurilor, dar și cât costă această operațiune și cărei firme i-a fost atribuit contractul, dar nu am primit un răspuns clar. Reprezentanții instituției au precizat doar că pentru furnizare și montare au fost plătiți 22 de lei pe metrul pătrat.

”Costurile amenajării sunt prevăzute în contractul cadru care este urcat pe SICAP”, se arată în răspuns.

În sistemul electronic de achiziții publice se află însă o singură licitație pentru atribuirea unui acord-cadru pentru servicii de amenajare și întreținere spații verzi, dar acesta figurează ca neatribuit.
Mai exact este vorba despre un acord cadru pentru servicii de amenajare și întreținere spații verzi pe raza administrativ teritorială a sectorului 1, pe o perioadă de 24 de luni, iar valoarea estimată este cuprinsă între 58,9 milioane lei și 191 milioane lei fără TVA.

More from Sectorul 1More posts in Sectorul 1 »

Comments are closed.