Press "Enter" to skip to content

Război Firea-Dumitrașcu-Mutu. RADET este în colaps.

Vicepreședintele PNL Bucureşti, Gabriel Dumitrașcu și primarul sectorului 6 al Capitalei, Gabriel Mutu, culmea PSD-ist, o atacă dur pe Firea, edilul-șef al Capitalei. 

După ce tai porcul de Crăciun și-l împarți în jumătăți, oricât de „vrăjitoare” ai fi, nu poți să faci din cele două jumătăți doi purceluși zglobii. E un adevăr de bun simț, care nu mai trebuie contestat nici măcar de ingineria genetică, crede expertul în energie – Gabriel Dumitrașcu. 
„Doar Primarul General mai crede că divizând o companie municipală, Energetica, una din cele 22 de companii înființate ilegal și declarate „decedate” de Curtea de Apel București, poate obține doua companii viabile juridic. Acţionarii Companiei Municipale Energetica, una dintre cele 22 de companii municipale înfiinţate de Primăria Municipiului Bucureşti, au decis divizarea parţială a societăţii. În acelaşi timp, au stabilit că firma îşi deschide punct de lucru în judeţul Giurgiu”, a declarat Gabriel Dumitrașcu.
În opinia acestuia, RADET-ul a fost condus din nepricepere spre faliment, dar gestionarea sistemului municipal de termoficare trebuie administrată de o societate cel puțin viabilă juridic. Înființarea acestei societăți trebuie făcută corect și legal, fără a mai apela la soluții improvizate.
„Înfințarea punctului de lucru la Călugăreni singur are legătură cu un târg, altul decât celebrul târg de porci, dar nu are nicio legătură cu buna administrare a banilor bucureștenilor. Domna Firea nici la vrăjitorii nu e bună. Din toate vrăjitoriile ei am mai rămas doar cu vrăjeală”, a mai spus Gabriel Dumitrașcu.
În 20 decembrie 2018, Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Municipale Energetica a decis “aprobarea de principiu e divizării parţiale” a companiei, potrivit datelor publice pe site-ul companiei.
În aceeaşi zi, AGA a decis că “se aprobă înfiinţarea punctului de lucru în Comuna Călugăreni judeţ Giurgiu”, potrivit aceleiaşi surse.
Compania Municipală Energetica este una dintre cele 22 de companii municipale înfiinţate de primarul Capitalei, Gabriela Firea. Scopul acesteia era înfiinţarea unui serviciu de producţie şi furnizare a energieielectrice şi termice”, prin fuziunea Electrocentrale Bucureşti, care produce energia electrică şi termică, şi Radet, care distribuie şi furnizează energia termică. Curtea de Apel București a decis anularea tuturor hotărârilor de înființare ale Companiilor municipale.
Gabriel Mutu:  situația avariilor de la RADET a devenit inacceptabilă 
”Situația RADET a devenit inacceptabilă în București Până în acest moment, toate sesizările transmise de locuitorii Sectorului 6 către Primărie au fost direcționate cu celeritate spre RADET București. Cartierele Drumul Taberei, Militari, Crângași și Ghencea au fost cele mai afectate de avariile din rețea și zeci de mii de bucureșteni stau în frig în case.

”În fiecare zi cei de la RADET sunt chemați la intervenții în Sectorul 6. Lucrările se desfășoară greoi și sunt multe situații în care autoritatea locală este nevoită să acționeze de urgență pentru a proteja cetățenii de posibilele pericole pe care le prezintă lucrările din teren. Am primit sute de mesaje pe care le-am redirecționat și care nu suportă amânare. Familii cu copii mici stau în case sub limita de confort acceptabilă, aceasta este o stare de fapt creată de o gestionare ineficientă a situației. Primăria Municipiului București trebuie să acționeze conform unul plan concret de măsuri de investiții în această regie pe care o administrează. Situația a devenit inacceptabilă și solicit intervenția de urgență la toate avariile anunțate.”

Conform Legii energiei termice 325/2006, furnizorii trebuie să asigure minimum 20 de grade în apartament. În perioada avariilor, oamenii au costuri suplimentare din cauza folosirii metodelor alternative de încălzire (calorifer în priză, dau drumul la aragaz). Furnizorul, în acest caz, RADET este obligat să acopere costurile suplimentare prin reducerile aplicate în facturile emise.

Primarul Sectorului 6, Gabriel MUTU face un apel și la asociațiile de proprietari, să urmărească aceste facturi și să solicite reducerile îndreptățile pentru perioada fără energie termică.”, arată Gabriel Mutu.

Firea: promit că voi reabilita sistemul

Comments are closed.