Press "Enter" to skip to content

Se pregătește desființarea mai multor instituții aflate în subordinea Primăriei Capitalei. Activitatea lor va fi trecută la companiile municipale.

HTML Image as link
Qries

Administratorul public al Municipiului Bucureşti, Sorin Chiriţă, a anunţat că Administraţia Străzilor, ALPAB şi Administraţia Fondului Imobiliar vor fi desfiinţate etapizat în 2018, iar serviciile oferite de către acestea vor fi preluate de companiile municipale.

“Aceste trei administraţii vor intra în proces de restrângere a activităţii, după delegare, până la desfiinţare. Procesul de desfiinţare a administraţiei este unul etapizat, începând din momentul delegării serviciului. (…) Şi reorganizarea regiilor autonome în societăţi comerciale, iarăşi este un proces care se va desfăşura anul acesta, destul de rapid. (…) Anul acesta vor fi preluate toate serviciile de către companiile municipale şi administraţiile vor intra în proces de desfiinţare”, a explicat el, într-o declaraţie acordată presei.

Chiriţă a menţionat că în urma desfiinţării Administraţiei Străzilor serviciile oferite vor fi preluate de Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje, Compania Municipală Managementul Traficului şi Compania Municipală Parking.

“Cele trei companii vor prelua întreaga activitate a acestei administraţii, care treptat îşi va diminua activitatea, urmând ca serviciul de monitorizare a activităţii să fie preluat de aparatul de specialitate al primarului, în speţă Direcţia de Transport. La fel se va întâmpla şi în cazul Administraţiei Lacuri Parcuri. La fel, şi în cazul cimitirelor. Ele vor fi servicii delegate. Bunurile Municipiului Bucureşti vor fi anexă la contractul de delegare, ca şi bunuri de retur, urmând ca aceste servicii să fie prestate la o calitate superioară, comparativ cu ceea ce se întâmplă acum”, a susţinut el.

Referindu-se la activitatea companiilor municipale în ansamblu, Sorin Chiriţă a precizat că acestea se vor ocupa cu precădere de lucrările care trebuie efectuate urgent.

“Compania Municipală Consolidări deja a început lucrul pentru a pune în siguranţă şi pentru a consolida mai multe imobile ce aparţin Municipiului Bucureşti şi nu numai. Şi se vede eficienţa acestora. La fel Compania Municipală Energetica, care poate face şi lucrări de maximă urgenţă, lucrări pentru reţeaua RADET… Nu exclusiv lucrări de maximă urgenţă, dar în principal companiile municipale vor face lucrările de urgenţă, care nu mai pot aştepta. Practic timpii se scurtează, calitatea serviciilor creşte. Administraţia publică locală îşi propune să eficientizeze toate serviciile publice în interesul cetăţeanului”, a spus Chiriţă.

Potrivit acestuia, în viitor, Compania Municipală Energetică, ELCEN şi RADET vor fuziona într-o companie care se va numi Sistemul centralizat SACET şi care va produce energie electrică şi energie termică.

“Compania Municipală Energetică este o companie complementară activităţii RADET şi activităţii ELCEN. Ieri în şedinţa de Consiliu General au fost aprobaţi paşii privind reorganizarea RADET în perspectiva fuziunii cu ELCEN. Compania Municipală Energetică va prelua serviciul de producere şi furnizare a energiei termice, iar RADET va fi transportator şi distribuitor al agentului termic. La fel, producător de energie termică sunt şi ELCEN şi Vest Energo şi CET Griviţa. Vom dezvolta noi centre de producere, aşa cum arată şi Strategia de Termoficare a Municipiului Bucureşti, aprobată de CGMB anul trecut. Şi mă refer aici în zona Titan, în Colentina şi în Aviaţiei, pentru a echilibra sistemul şi a avea un sistem centralizat de alimentare cu energie termică. Compania Municipală Energetică va administra CET-urile Municipiului Bucureşti. (…) Şi această companie municipală şi ELCEN şi RADET vor fuziona într-o companie care se va numi Sistemul centralizat SACET”, a declarat el.

HTML Image as link
Qries
More from Primăria CapitaleiMore posts in Primăria Capitalei »

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Image as link
Qries