Press "Enter" to skip to content

Societatea civila cere legiferarea car-sharing-ului

Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis a transmis azi o scrisoare deschisa catre Guvernul Romaniei prin care ii cere sa nu legifereze prin Ordonanta de Urgenta activitatea aplicatiilor de car-sharing din Romania, in special cu referire la cel mai poluat oras din Romania: Bucuresti.  Redam scrisoarea trimisa de ONG:Romania este in proces de infringement pentru calitateagi aerului, in Bucuresti fiind constatate frecvent depasiri ale normelor Europene privind nivelul de poluare cu pulberi in suspensie, PM 10 si PM 2,5, incalcand astfel legislatia in vigoare. 

Romania si Municipiul Bucuresti trebuie sa ia urgent masuri pentru diminuarea poluarii, sursa principala fiind traficul si emisiile de PM10 și PM2,5 asociate traficului. 

Solicitam Guvernului Romaniei sa deschida o ampla dezbatere pe tema serviciilor de transport autorizat, a traficului in marile orase, luand in considerare impactul asupra calitatii aerului si asupra sanatatii oamenilor. Cerem legiferarea prin proces legislativ parlamentar, nefiind nicio urgenta situatia reclamata recent de firmele de taximetrie. 

Scrisoare este sustinuta si de asociatiile: 2Celsius, OPTAR si Fundatia Comunitara Bucuresti.

foto: cnsultancy.asia

Comments are closed.