Press "Enter" to skip to content

Negoiță propune betonarea unei suprafețe din parcul IOR

Mai mulți locuitori ai Sectorului 3 al Capitalei au semnat o petiție  prin care cer edilului Robert Negoiță să nu betoneze o parte din parcul IOR

„În urmă cu patru ani v-am înmânat 1.300 de semnături ale cetățenilor din sectorul 3 care vă cereau în mod expres reintegrarea în parcul IOR a celor 12 hectare din zona Metrou Titan.  Răspunsul de atunci a fost același ca cel din urmă cu o săptămână: avem un proces deschis. Patru ani în care nu ați făcut niciun demers pentru includerea acestui teren în registrul spațiilor VERZI deși acesta este amenajat încă din vremea regimului comunist, din anul 1967 ca parc. Mai mult, Primăria a dat de curând autorizație de împrejmuire facilitând practic scoaterea acestuia din circuitul funcțional al parcului.
Solictăm încă o dată demararea urgentă a procesului de trecere a acestui teren în registrul spațiilor verzi!”, au postat semnatarii petiției pe rețeaua de socializare.

Potrivit unui proiect supus dezbaterii publice de Primăria Sectorului 3, în parcul IOR ar urma să apară un hotel sau un complex de apartamente. 

Cert e că se taie masiv din parc, în condițiile în care IOR-ul și așa e supraaglomerat.

Vorbim despre o suprafață de 12 hectare din Parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR), mărginită de Str. Constantin Brâncuși, Bd. Nicolae Grigorescu, Str. Liviu Rebreanu și malul lacului Titan. 

Publicat în august 2018, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 3 din București arată ce se poate construi pe terenul respectiv: „Pe scurt: 70% beton, 30% spațiu verde. Înalțime maximă de 20 de metri.

 

foto: B365.ro

Comments are closed.