Press "Enter" to skip to content

Noul PUZ al zonei de sud a sectorului 4 al Capitalei- schimbă radical fața unor zone

Dacă suprapunem planșa propusă de noul PUZ  peste cea a PUG București, constatăm că suprafețe mari de spații verzi dispar.

Zeci de hectare din serele Berceni devin construibile. Zone construite ilegal se doresc a fi introduse în legalitate, cum ar fi cartierul Metalurgiei Park. Lărgirile de străzi și bulevarde sau schimbarea profilului, cum ar fi Tineretului, Obregia, Brâncoveanu, Berceni, Tr. Măgurele, Luică, etc. sunt introduse în legalitate, contrar legii întrucât lucrările sunt demarate sau finalizate. Se cresc aberant indicatorii urbanistici și se instituie lărgirea unor străzi, inclusiv prin demolări de noi proprietăți. Sunt multe alte probleme și dorim dezbatere publică în baza Legii 52, susține vicepreședintele ONG-ului Ecocivica, Dan Trifu.

Noul PUZ al zonei de sud al Sectorului 4 al Capitalei se află în dezbatere publică, iar mai mulți cetățeni îl contestă:

-Spații verzi V1a 3,5%, în contextul în care teren liber existent 35%? Este o rușine să nu propună nici măcar un parc nou într-o zona fără construcții (deci nu trebuie demolat nimic). Ce vor face miile de oameni din zona respectivă, se vor duce tot în Tineretului? Mai tăiem puțin din parc să le mai facem o parcare? Acest plan este o bătaie de joc!

-În acest PUZ, zona de parcuri este de 1,44% iar zona de spații verzi un total 6.85% dintre care plantații forestiere și cursuri de apă de care cetățenii nu se pot bucură. Consider că procentul de parcuri este foarte foarte mic pentru populația care locuiește sau va locui acolo. Întrucât procentul de M2(am văzut că se menționează chiar P+22) este de 15%, procentul de M3(P+4) 23%, zona L – 13% + întreagă zona industrială, cred că e evident că este nevoie de un procent mai mare de spații verzi, cu precădere parcuri. Va rog să evaluați posibilitatea alocării din zona mixtă M sau din zona de activități A către zona verde V1a sau cel puțîn V7. Calitatea aerului în București este foarte slabă, avem nevoie de mai multe spații verzi. Cartierul Berceni a cunoscut o dezvoltare imobiliară de amploare dar nu s-a luat în calcul faptul că acești locuitori nu au acces la un parc, cel mai aproape fiind Parcul Tineretului care oricum deservește o zona foarte mare. Bucureștenii au dreptul la aer curat și la parcuri și întrucât vorbim de un PUZ al unei zone care este în plină dezvoltare, va rog să aveți în considerare această cerere și să schimbați PUZ astfel încât să conțînă o zona mai mare de spații verzi. Mulțumesc!

-În acest PUZ, zona de parcuri este de 1,44% iar zona de spații verzi un total 6.85% dintre care plantații forestiere și cursuri de apă de care cetățenii nu se pot bucură. Consider că procentul de parcuri este foarte foarte mic pentru populația care locuiește sau va locui acolo. Întrucât procentul de M2(am văzut că se menționează chiar P+22) este de 15%, procentul de M3(P+4) 23%, zona L – 13% + întreagă zona industrială, cred că e evident că este nevoie de un procent mai mare de spații verzi, cu precădere parcuri. Va rog să evaluați posibilitatea alocării din zona mixtă M sau din zona de activități A către zona verde V1a sau cel puțîn V7. Calitatea aerului în București este foarte slabă, avem nevoie de mai multe spații verzi. Cartierul Berceni a cunoscut o dezvoltare imobiliară de amploare dar nu s-a luat în calcul faptul că acești locuitori nu au acces la un parc, cel mai aproape fiind Parcul Tineretului care oricum deservește o zona foarte mare. Bucureștenii au dreptul la aer curat și la parcuri și întrucât vorbim de un PUZ al unei zone care este în plină dezvoltare, va rog să aveți în considerare această cerere și să schimbați PUZ astfel încât să conțînă o zona mai mare de spații verzi.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *