Press "Enter" to skip to content

Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, a impus o taxă de salubrizare controversată

Încă din luna decembrie 2018, Consilierii liberali de la Primăria Sectorului 3 desconspirau cacealmaua PSD cu taxa pentru salubrizare. În momentul în care primarul PSD a decis să introducă o taxă de salubrizare pentru colectarea gunoiului menajer din sector, grupul de consilieri a cerut aparatului de specialitate clarificări vis-a-vis de impunerea noii taxe. 

Absurdul hotărârii a ieșit la suprafață când primarul Robert Negoiță a răspuns că taxa nu se va percepe decât celor care nu colectează gunoiul menajer selectiv, iar liberalii au demascat cacealmaua: deși hotărârea urma să intre în vigoare de îndată ce va fi promulgata, în sectorul 3 NU există, în momentul de față, nicio infrastructură de colectare selectivă a gunoiului menajer şi valorificarea acestuia. 
Însuși primarul a recunoscut că, deși a impus acum o taxă celor care nu colectează gunoiul menajer selectiv, Primăria va achiziţiona o linie de sortare a deşeurilor abia din vara anului viitor. 

Grupul de consilieri liberali a anunţat că, până la implemenea infrastructurii de colectare transport şi valorificare selectivă a guoiului menajer, se vor opune introducerii oricărei taxe.

Totodată, în aceeași ședință, majoritatea PSD din Consiliu a decis că uneia dintre societățile primăriei – coincidenţă sau nu, tot societatea de salubrizare -, să i se majoreze capitalul cu încă 30 de milioane de lei.
Urmare a deciziilor primarului PSD, de când a intrat în vigoare noul regulament privind colectarea deşeurilor municipale din sectorul 3, constatam deja nereguli în aplicarea acestuia: 
Sunt taxate și persoanele juridice care au doar sediu social, nu și punct de lucru în sector unde ar fi produs deșeuri menajere
Pentru a justifica o taxă mai mare la groapa de gunoi – de fapt, pentru a justifica serviciile de salubrizare cele mai scumpe din Bucureşti, intelectualii sectorului au considerat o paritate de 450 de kg/m3 deşeuri municipale, nu 350kg/t, cât este regelementat de…… , adică din start cu un procent de… mai mare.
Mai mult, Direcţia de salubrizare a sectorului 3, pe lângă monopoplul care îl instituie în sector, prin respingerea de către poliţia locală și direcţia de mediu, a contractelor încheiate cu alţi furnizori de servicii de salubrizare, impun, cu caracter obligatoriu, ca deşeurile reciclabile să fie colectate de către aceeaşi direcţie a primăriei, dar la preţuri derizorii.
Prin această decizie, Primăria păgubeşte marii retaileri şi producători din sector şi dă dovadă de concurenţă neloială, practici neloiale fata de beneficiari şi monopol.

Comments are closed.