Press "Enter" to skip to content

Scandal în USR București: Viceprimarul Sectorului 6, Alexandru Gâdiuță, exclus din partid din cauza unor contracte și angajări dubioase

Alexandru Gâdiuță, viceprimarul Sectorului 6 din București, a fost exclus din Uniunea Salvați România (USR) urmare a unei decizii a Biroului Municipal al partidului. Cunoscut ca un apropiat al lui Nicușor Dan, fondatorul USR, Gâdiuță se confruntă acum cu acuzații serioase de nepotism și comportament inadecvat.

Potrivit informațiilor adunate de publicația „Buletin de București”, discuțiile în cadrul forului de conducere al USR București s-au concentrat pe o sesizare venită din partea filialei Sector 6. Sesizarea în cauză acuză implicarea lui Gâdiuță în procesul de angajare a unor membri loiali ai partidului în diverse instituții subordonate și în încheierea de contracte suspecte între aceste instituții și firmele unor membri USR.

Un alt aspect controversat menționat este primirea unui cadou de nuntă de peste 85.000 de euro, ce ridică semne de întrebare privind integritatea sa ca funcționar public, mai ales că nunta a avut loc la trei ani de la cununia civilă, într-un context de criză sanitară ce a interzis organizarea de evenimente.

În fața acuzațiilor, Alexandru Gâdiuță a luat o poziție defensivă, respingând acuzațiile și referindu-se la ele drept calomnioase. Într-un mesaj pe Facebook, Gâdiuță a negat că ar fi favorizat practici ilegale sau că ar avea vreo implicare directă în atribuirea contractelor sau angajărilor contestate. De asemenea, el a evidențiat absurditatea situației în care trebuie să se apere pentru organizarea propriei nunți, întârziată din cauza pandemiei de COVID-19.

Un punct cheie al acuzațiilor este legat de Administrația Școlilor Sector 6, unde se presupune că au fost cheltuiți netransparent milioane de lei în contracte directe și comenzi offline, fără proceduri de licitație publică. Se menționează că o sumă considerabilă de 4,1 milioane de lei a fost direcționată către o firmă, Megarom Instal SRL, pentru instalarea de centrale termice, o problemă recurentă în instituțiile de învățământ ale sectorului.

Excluderea lui Gâdiuță din USR marchează un moment de tensiune în rândul partidului și subliniază provocările cu care se confruntă partidele politice în gestionarea integrității membrilor lor. Rămâne de văzut cum va influența această situație dinamica politică locală și care vor fi urmările juridice și administrative ale acestor acuzații.

sursa foto: captura youtube/ @alexandrugadiuta8654

Comments are closed.