Press "Enter" to skip to content

Există autorizație de construcție pentru doar 1% din pasajul Domnești

Peisaj dezolant la Pasajul Domnești, noul nod rutier dintre DNCB și DJ602 din vestul Capitalei. Sâmbătă dimineață, pe o vreme perfectă, nu era niciun fel de mișcare în șantier. 


Motivul? Avem autorizație de construire pentru doar aproximativ 1% din lucrări. Restul de 99%?! Doamna Firea a cerut modificări în proiectul tehnic (după ce se semnase contractul cu Straco) astfel încât să se includă o buclă de întoarcere a tramvaiului chiar la pasaj, așa că este nevoie de exproprierea unei suprafețe de teren în plus.


Executivul trebuie să adopte Hotărârea de Guvern aferentă acestor exproprieri suplimentare. Proiectul de HG este, în prezent, pe circuitul interministerial. Adică se plimbă prin birouri după semnături și aprobări. Abia apoi se poate emite autorizația de construire necesară.
Așa că deocamdată antreprenorul așteaptă ca autoritățile să-și facă treaba. Iar exasperarea șoferilor va continua cel puțin doi ani de zile, atât cât este termenul contractual de execuție (care curge din momentul rezolvării birocrației).

foto: Bucurestiul.ro

Comments are closed.