Press "Enter" to skip to content

Capitala nu are contract de stârpire a tântarilor

În momentul de față, Bucureștiul se află sub asaltul țânțarilor și a altor insecte, cum este tigrul de platan, situație favorizată și de precipitațiile abundente din ultima vreme. 

În ciuda acestui lucru, nu se poate interveni pentru combaterea acestor insecte, deoarece nu există un contract de prestare a unor astfel de servicii. Specialiștii contactați de Newsweek România au precizat că, la această dată, trebuia să se efectueze a doua stropire împotriva insectelor.

Situația este cu atât mai revoltătoare cu cât Primăria Capitalei și-a înființat propria firmă pentru prestarea activităților de dezinsecție, dezinfecție, deratizare și efectuarea de tratamente fitosanitare.

Firma își desfășoară și în prezent activitatea, deși instanța a scos-o în afara legii, împreună cu celelalte societăți comerciale înființate de Municipalitate.

La momentul înființării firmei, primăria scria în expunerea de motive că ea este necesară ”pentru a avea controlul în orice moment asupra modului de efectuare a activității și a avea în permanent informații cu privire la realizarea parametrilor de performanță”.

Comments are closed.