Press "Enter" to skip to content

Cristian Bușoi (PNL): Din păcate, Bucureștiul stă bine la paranghelii, nu la adevăratele probleme – traficul și termoficarea

Președintele PNL București, Cristian Bușoi, critică în termeni duri împărțirea bugetului Primăriei Capitalei, micșorat de altfeld e Guvernul Dăncilă „din cauza conflictului dintre Liviu Dragnea și Gabriela Firea”.

Cristian Bușoi nu este de acord cu alocarea unor sume mari pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului și pentru organizarea unor evenimente din capitală în defavoarea rezolvării traficului și a rețelei de termoficare.

„Acum se propun venituri de 6,7 miliarde. Total nerealist, puse din pix doar ca să dea bine.Apoi mai sunt tot felul de proiecte care nu vor fi făcute nici în anul 2019. 

Spre exemplu, dacă veniturile din concesiuni și închirieri în 2018 au fost de 180 de milioane de lei, ele sunt prognozate a fi încasate în 2019 la 1,72 de miliarde, în mod evident imposibil.

Bugetul este mai mic pe partea din venituri din cote defalcate din subvenții, deci guvernul lui Dragnea, condus în acte de dna Dăncilă, s-a răzbunat pe bucureșteni și, din pricina conflictului pe care îl au cu primarul general, au tăiat peste 500 milioane lei din banii care trebuiau să ajungă la bucureșteni. Este o sumă consistentă.

Vedem în continuare pe partea de cheltuieli aceleași interese ale Primăriei Capitalei: spectacole, evenimente, biserici. Din păcate, nu investiții. Sunt 1,6 milioane de lei în buget, dar cei mai mulți sunt pentru RADET și Societatea de Transport București.

Au crescut banii pentru asistență socială, până la 600 milioane lei, iar la administrația străzilor se taie 226 de milioane de lei, bugetul va fi doar de 150 de milioane de lei.

La sănătate avem cu 100 de milioane lei mai puțin decât în 2018, având doar 441 de milioane de lei prognozați.Cred că nimeni nu-și mai închipuie că acel spital Metropolitan va mai fi făcut.

Se dau însă 20 de milioane de lei la Catedrala Mântuirii Neamului.

Dacă la spectacole și alte paranghelii lucrurile stau relativ bine, din păcate nu la fel de bine stau lucrurile la adevăratele probleme ale Bucureștiului: traficul și termoficarea”, spune Cristian Bușoi. 

Comments are closed.