Pe data de 3 aprilie, Prefectura Capitalei a chemat în judecată Consiliul General al Municipiului București, în vederea anulării a nu mai puțin de 22 de hotărâri de consiliu ce prevăd alocarea de milioane de euro celor 22 de companii municipale declarate ilegale de instanță și care au fost înființate de edilul-șef al Capitalei, Gabriela Firea
După ce a văzut edilul-șef că nu este de glumă și că nu mai poate cheltui ilegal banii publici, astăzi a decis să invite liderii celor cinci grupuri politice din cadrul Consiliului General pentru a discuta despre firmele care se ocupă de consolidarea clădirilor, de parcări, igienizare şi iluminat public.
Instanţa a decis, în noiembrie 2018, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare ale companiilor municipale. Soluţia este definitivă şi vine la capătul unui proces iniţiat de USR Bucureşti în anul 2017.
Decizia instanței
Gabriela Firea a pierdut încă o bătălie în justiție: Curtea de Apel București a respins cererea de revizuire prin care s-a cerut anularea deciziei judecătorești referitoare la companiile municipale. În luna noiembrie a anului trecut, instanța a constatat că aceste companii au fost înființate cu încălcarea legii. Concret, hotărârile de Consiliu au fost votate cu majoritate simplă (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali), în loc să fie luate cu majoritate de două treimi, așa cum ar fi trebuit. Ulterior, SC SERVICE CICLOP SA a cerut revizuirea deciziei judecătorești, invocând faptul că „avocatul nu a putut ajunge la ultimul termen al procesului și nici nu a avut cum să anunțe acest lucru în termen de 5 zile”. Singura probă depusă de avocații angajați de SC SERVICE CICLOP SA a fost o adeverință medicală din care reiese că avocatul „este suferind de colică biliară”. Instanța a respins cererea și a menținut astfel decizia privind ilegalitatea înființării companiilor municipale.
foto: Playtech.ro
Comments are closed.