Press "Enter" to skip to content

Nicuşor Dan se pregătește pentru o nouă candidatură la postul de primar al Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, și-a anunțat intenția de a candida independent la următoarele alegeri pentru București.

Duminică, într-o conferință de presă, Nicuşor Dan a dezvăluit că se pregătește pentru o nouă candidatură independentă la postul de primar al Capitalei. Își propune să continue proiectele pe care le-a început, precum modernizarea și extinderea liniilor de tramvai din București. “Am început să pun la punct anumite mecanisme în administrație și doresc să le continui”, a menționat edilul.

La întrebarea despre posibilitatea de a candida sub emblema unui partid, Nicuşor Dan a descris ecuația politică din București ca fiind simplă: când dreapta candidează separat, PSD are șanse mari de a câștiga. Cu toate acestea, dacă dreapta decide să meargă cu un candidat unic, șansele ei de victorie cresc semnificativ. A adus aminte de presiunea din 2020, când publicul de dreapta dorea un candidat unic, și este optimist că acest lucru se va repeta și la următoarele alegeri.

În legătură cu posibili contracandidați, primarul a subliniat performanța slabă a PSD în București în ultimii 12 ani, înainte de mandatul său, și a reiterat necesitatea unui candidat unic pe dreapta.

Despre zvonurile privind o potențială alianță PNL-PSD, Dan a confirmat că va candida indiferent de acestea. “Mi-e greu să cred că nu voi candida ca independent. Sper să obțin sprijinul mai multor partide de dreapta, având în vedere fragmentarea actuală”, a adăugat el.

Nicuşor Dan a încheiat subliniind că “publicul de dreapta dorește ca Bucureștiul să fie condus de un reprezentant al dreptei”, indiferent de candidat. Previzionează că la începutul anului viitor se vor clarifica strategiile partidelor și candidaturile.

sursa foto: stiripesurse.ro

sursa: www.agerpres.ro

More from Primăria CapitaleiMore posts in Primăria Capitalei »

Comments are closed.