Press "Enter" to skip to content

Oana Pellea o acuza pe Firea cā nu a platit banii actorilor de la teatre de 3,4,6 luni. “Falimentul declarat, nedeclarat- este tot faliment”

Oana Pellea îi cere socoteală primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, legat de munca neremunerată timp de mai multe luni a unor artişti.Actriţa susţine în mai multe mesaje publicate pe Facebook că diferite teatre din subordinea Primăriei Generale nu s-au achitat faţă de actori.Ieri, pe pagina ei de Facebook, actriţa a scris: „Îndrăznesc să vă întreb: ne mai vedem banii pe care i-am căştigat cinstit, noi, aştia independenţii, aştia care lucrăm pe contract la diferite teatre ce se afla în subordinea Primăriei? Vreau doar să ştiu… unii nu şi-au luat banii de 6 luni sau 5 sau 4 sau 3 sau 2… «Renumeraţie mică, după buget, coane Fănică». Adevarat… şi totuşi… noi am muncit pe gratis?”.
Într-un mesaj publicat în urmă cu două zile, Pellea îi transmitea primarului: „Propun să desfiinţaţi toate instituţiile de cultură din Bucureşti. Să ştim o treabă. De ce să ne umiliţi în halul asta? Spuneţi-ne pe faţă că nu e nevoie de noi şi gata!”.
Înainte de asta, Oana Pellea semnala: „Faliment declarat sau nedeclarat, că e de vină dreapta sau stânga… că nu eu… că alţii… până una-alta, eu am muncit câteva luni din viaţă fără să mi se plăteasca munca. Ca mine, multi alţii, doar că ei tac. Le respect tăcerea. Nu judec pe nimeni”.

Alți artiști, confirmă

Cântăreaţa jazz Luiza Zan i-a răspuns atunci: „Nu am tăcut, chiar mi s-a reproşat că sâcâi oamenii cu telefoanele şi mailurile circulare… Am aşteptat, sperând. Dar azi, după mesajul primit, sunt absolut convinsă că banii noştri sunt folosiţi la alegeri şi că abia prin toamnă au de gând să ne plătească. Sunt pregătită să acţionez în judecată, să cer daune pentru aceste luni de batjocură. Dar nu aş face-o singură…”.

Pellea a concluzionat că „statul ne fură banii munciţi”.

„Nu doar Bucureştiul este în faliment. Să fim serioşi… Toată România e în faliment «nedeclarat». Declarat sau nedeclarat, falimentul este faliment”, a mai scris ea.

Comments are closed.