Press "Enter" to skip to content

Tot scandalul de corupție de la Administrația Spitalelor din București (ASSMB) este o afacere USR

Dosarul șpăgilor de la ASSMB care este în cercetare la Direcția Națională Anticorupție (DNA) a dezvăluit un conflict major între doi oameni cheie ai USR București: Vlad Voiculescu, șeful USR București și fost ministru al sănătății, și Horia Tomescu, viceprimarul USR al Capitalei, responsabil cu domeniul sănătății din Primăria Municipiului București.

Contextul și personajele implicate:

  • Vlad Voiculescu, șeful USR București, o susține pe Oana Sivache, recent numită directoare a ASSMB, cea care l-a denunțat pe Cristian Plută.
  • Cristian Plută, aflat în funcții de conducere în ASSMB, a fost susținut de Horia Tomescu, viceprimarul USR al Capitalei.
  • Ambii, Voiculescu și Tomescu provin din fosta aripă PLUS din USR și au avut relații amicale, dar s-au distanțat în urma numirii Oanei Sivache.

Conflictul a izbucnit când Voiculescu a propus-o pe Sivache la șefia ASSMB. Tomescu a avut obiecții față de această numire și și-a dat demisia din unele funcții interne ale USR ca formă de protest.

Tomescu a criticat decizia în grupurile interne ale USR PLUS, menționând că Sivache obține venituri considerabile și că aceste decizii nu sunt în concordanță cu promisiunile electorale ale partidului. Cu toate acestea, în public, pe contul său de Facebook, Tomescu a avut o poziție mult mai temperată, elogiind atât pe Plută cât și pe Sivache.

Într-o declarație pentru Newsweek România, Tomescu a negat că ar exista un conflict între el și Voiculescu și a refuzat să ofere detalii despre susținerea sa pentru Cristian Plută.

Plută este în centrul anchetei DNA pentru acuzații de luare de mită. Totuși, Vlad Voiculescu nu a oferit declarații pe această temă.

Conflictul la vârful ASSMB relevă tensiunile din interiorul USR București și posibilele influențe politice asupra sistemului de sănătate. Cu toate acestea, ambele părți implicate, Voiculescu și Tomescu, au evitat să discute în detaliu despre motivele din spatele acțiunilor și deciziilor lor. Ancheta DNA și dezvăluirile sale vor oferi probabil mai multe informații despre această situație în viitorul apropiat.

More from DiverseMore posts in Diverse »
More from Primăria CapitaleiMore posts in Primăria Capitalei »

Comments are closed.