Press "Enter" to skip to content

Unde promite Firea că va construi locuințe sociale

Primăria Capitalei: am demarat procedurile pentru achiziția de   locuințe de serviciu pentru cadre medicale și pentru construirea de locuințe sociale
 Două hotărâri care vizează achiziția de locuințe pentru cadre medicale și achiziția unui teren pentru construcția de locuințe sociale, au fost aprobate astăzi de Consiliul General al Municipiului București (CGMB), la propunerea Primarului General, Gabriela Firea.
Lotul vizat pentru locuințe sociale este amplasat pe strada Vâlsăneşti, nr. 1A, din zona Industriilor a Sectorului 3 şi aparţine firmei Monolit – Antrepriza de Construcţii Montaj Nr. 3, aflată în insolvenţă şi care a aparţinut omului de afaceri Vasile Turcu. Terenul a fost scos la licitaţie anul trecut la un preţ de circa 20 mil. lei, echivalentul a circa 4,3 mil. euro.
Astfel, procedurile de identificare a locuințelor pentru cadre medicale și de negociere a achiziționării lor vor fi realizate la nivelul unei comisii  mixte, formate din specialiști ai Primăriei Capitalei și 7 consilieri generali ai Municipiului București. Este vorba despre locuințe de serviciu destinate cadrelor medicale care își desfășoară activitatea în cadrul spitalelor  aflate  în subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Ulterior, achiziția locuințelor va fi supusă aprobării CGMB.
În prezent, există solicitări pentru 406 apartamente și 94 de garsoniere din partea a 19 unități sanitare aflate în subordinea ASSMB. Acordarea de locuințe de serviciu pentru această categorie profesională poate contribui la reducerea deficitului de specialiști în cadrul acestor unități.
În cazul locuințelor sociale, hotărârea aprobată astăzi vizează constituirea unei comisii pentru demararea procedurilor de negociere pentru achiziționarea terenului în suprafață de 60.674,38 mp situat în Strada Vâlsănești nr.1A, sector 3. Comisia va fi alcătuită din specialiști ai Primăriei Capitalei și 7 consilieri generali ai Municipiului București. Locuințele vor fi destinate categoriilor sociale defavorizate ca nu își permit cumpărarea unei locuințe de pe piața liberă.
sursa foto: ziarulargesenilor.ro

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.