Press "Enter" to skip to content

Cum se plimbă Robert Negoiță pe banii contribuabiliilor

În perioada 10-20 mai, delegația AMR condusă de Președintele Robert Sorin Negoiță, a fost în Statele Unite ale Americii și Canada pe banii plătiți de primăriile din țară din vistieria lor.
„Primul oraș pe care delegația AMR l-a vizitat în SUA a fost Washington,unde s-au întâlnit cu reprezentanții Primăriei. Deși Washington este total diferit de un oraș american, fiind în același timp oraș, județ și stat, membrii AMR au aflat foarte multe informații utile, care ar putea fi preluate și implementate în municipiile pe care le administrează. În cadrul vizitei la Primăria Washington au fost discutate teme precum: planul urbanistic municipal, dezvoltare urbană sustenabilă, strategii de design urban și conservarea clădirilor istorice”, susțin reprezentanții AMR.

Asociaţia Municipiilor din România (AMR), înfiinţată în anul 1990, este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale, pentru soluţionarea şi gestionarea nevoilor publice în numele şi pentru interesul colectivităţilor locale.

În prezent, AMR include toate cele 103 municipii din România, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti, în total 109 membri, aproximativ 10,5 milioane de locuitori.

De unde are AMR bani să se plimbe? În calitate de partener fiecare municipiu din țară trebuie să plătească o contribuție stabilită în cadrul Adunării Generale a Municipiilor. Aceasta a fost stabilită la o valoare de 0,3 lei pentru fiecare locuitor. 

foto: Rtv

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.