Press "Enter" to skip to content

Ursul păcălit de vulpe sau, în traducere liberă, PNL păcălit de Orban

Auzim de aproape 3 ani de la venirea în fruntea PNL a lui Ludovic Orban numai despre cât rău a făcut PSD, numai despre câte legi cu dedicație a dat și numai despre cum PSD a distrus țara. Și ce face conducerea PNL acum, în an electoral, când are ocazia să demonstreze că PNL are oameni capabili să câștige primăriile și să aducă în prim plan idei de schimbare? Ghiciți? Exact! Îi aduce în partid, într-un mod lipsit de orice respect față de electorat, pe cei pe care i-a criticat la fiecare pas.

A declarat cu înverșunare și a ordonat să se închidă ușile pentru PSD, să nu mai existe niciun blat, să nu fie atacată integritatea partidului, însă amnezia profundă de care a început să sufere brusc președintele partidului, l-a determinat să aducă în PNL pe oricine, astfel încât să rămână la putere. A început cu deputații după moțiunea de cenzură, ca apoi să impună total nedemocratic candidați la alegerile locale. Ipocrizia, minciuna, lașitatea și lipsa de respect sunt acum valorile după care se ghidează Orban. Partidul Național Liberal s-a transformat într-o jucărie a liderului său pe care o conduce în mod despotic. I-a eliminat din partid pe cei care au avut curaj să se opună deciziilor sale, tot pe motiv de blat cu PSD, și îi amenință cu excluderea pe cei ce nu acceptă campioni ai traseismului politic.

Acum este cazul nefericit al Iașului, unde Mihai Chirica a devenit candidatul PNL la funcția de primar al municipiului. Timp de 4 ani, acesta s-a opus chiar și introducerii pe ordinea de zi a proiectelor PNL, consilierii locali intentând proces acestuia, caștigandu-l. Orban a spus ferm că Marius Bodea este candidatul PNL la primărie și să se înceteze cu “blaturile astea ordinare”, dar ambițiile sale l-au făcut să se răzgândească. Nu a contat că liberalii nu sunt de acord, deși doar 2 au avut curaj să se opună, iar 3 s-au abținut. Libertatea de exprimare și opinie au murit în PNL. Ideile oamenilor nu mai sunt acceptate, dacă nu sunt în concordanță cu ale liderului suprem. Felicitări lui Marius Bodea și lui Etienne Ignat, care au decis să nu ia parte la un asemenea joc mârșav și au demisionat din partid. Au demonstrat că fac politică pentru ieșeni și nu sunt dispuși să accepte oameni și lucruri în care nu cred.

Dar, oare de unde atâta dragoste din partea lui Chirica pentru PNL? Când a fost exclus din PSD și a fost întrebat dacă se înscrie în PNL, acesta a răspuns ironic: “Cred că aţi stat mult în zăpadă, mă iertaţi că spun lucrul ăsta. O întrebare mai interesantă aveţi?“ Ulterior, Mihai Chirica a completat: “Discutăm despre social-democraţie. Dacă îşi schimbă PNL numele în PSD, atunci mai discutăm“.

Și după toate astea, unde este respectul față de membrii PNL care au muncit atâția ani? Unde este devotamentul față de aceștia și cum este posibil să fie înșelați astfel? Și ce se vede din exterior? Că PNL nu e în stare să genereze candidați ce pot câștiga alegerile.

Orban, acest Martin Luther King al PNL, a spus că noaptea visează România. Însă, parcă visa în trecut o Românie fără PSD, ceea ce reprezenta un coșmar pentru el, acum coșmarul se transformă în vis frumos ca Cenusareasa la miezul nopții?
Partidul Național Liberal a încetat să mai fie o alternativă pentru o bună guvernare, e doar un loc unde se întâlnesc fantome ale politicii românești și USR-iști ratați.

Cristian Olteanu

More from EditorialMore posts in Editorial »

Comments are closed.