Press "Enter" to skip to content

Zilele Sectorului 4 – Risipă și mofturi scumpe

Pe multe uși de bloc și în multe publicații a apărut săptămâna aceasta anunțul cu Zilele Sectorului 4, care se desfășoară între 28 și 30 Iunie în parcul Lumea Copiilor, unde primăria S4 a adunat o pleiadă de vedete care să ne mai distreze și distragă un pic. 

Sumele pentru artiștii contractați sunt colosale, însumează 120,000 €, și potrivit ziarului Libertatea sunt mult peste tarifele obișnuite ale cântăreților și prezentatorului. Ca nașul mare la o nuntă, Dani Băluță s-a simțit generos și a decis să arunce fără număr cu bani în ei.  
Noi n-am putut decât să ne întrebăm dacă generozitatea nu putea fi îndreptată către o cauză mai bună și mai benefică cetățenilor sectorului 4, o școală, o parcare, un teren de joacă, știți dumneavoastră, ceva nespectaculos, dar util, că parcă asta era treaba administrației locale să fie utilă cetățenilor.  

Comunitatea merită sărbătorită, nu suntem absurzi, dar nu pare că primăria S4 are prioritățile în ordine. De exemplu, renovarea din temelii și extinderea cu o unitate de afterschool a unei școli tot din S4 (despre care vom vorbi într-o postare viitoare) costă tot cam 100, 000 €.  
Concertele sunt doar o mică distracție trecătoare, dar primesc fonduri, pe când probleme reale ale sectorului sunt lăsate în uitare și puse la coada listei. Plus că nu ducem lipsă de astfel de manifestări, doamna Firea ne blagoslovește și dânsa destul de des cu diverse evenimente pestrițe în parcul Tineretului.  

Pe viitor ne-am dori ca primăria să consulte comunitatea S4 despre cum să fie organizate mai bine astfel de evenimente și să se gândească serios la nevoile reale ale sectorului.

Comments are closed.