Press "Enter" to skip to content

Sectorul 1, sectorul gunoaielor. Clotilde Armand vrea să ofere mai mulți bani Romprest în contractul care „nu există”

Pe străzile Sectorului 1 al Capitalei, weekend-ul din 5-6 august a prezentat o imagine dezolantă, saci plini cu gunoaie fiind lăsați la porțile locuitorilor, alături de stâlpi sau pe trotuare. Aceasta survine în contextul în care primarul sectorului, Clotilde Armand, solicită Consiliului Local aprobarea unor tarife majorate pentru serviciile de salubrizare oferite de Romprest – firma cu care a negat existența unui contract în urmă cu doar doi ani.

La finalul lunii iulie, preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole, a indicat opoziția formaţiunii faţă de majorarea tarifelor, acuzând în același timp primarul de intenții de creștere a costurilor cu Romprest. Conform lui Manole, partidul USR îşi doreşte o majorare cu 31,22% a tarifelor, o decizie care vine după ce anterior au fost aduse acuzaţii legate de corupţie, preţuri umflate şi management defectuos al salubrității în sector.

Din partea Primăriei Sectorului 1, s-a transmis că solicitarea Romprest pentru ajustarea tarifelor nu este una recentă. Compania de salubrizare a solicitat acest lucru încă din martie, argumentând creşterea costurilor de operare datorate variaţiilor economice. Mai mult, Romprest a avertizat că, în absenţa ajustării tarifelor şi a respectării obligaţiilor financiare de către primărie, se va recurge la reducerea resurselor pentru serviciile de salubrizare. Această amenințare nu a rămas doar la nivel declarativ. După o săptămână, locuitorii Sectorului 1 s-au confruntat cu maldăre de gunoaie lăsate neadunate, ilustrând efectele măsurilor adoptate de Romprest.

Acest conflict dintre administrație și firma de salubrizare ridică semne de întrebare privind gestionarea serviciilor publice și impactul asupra calității vieții cetățenilor. O soluție rapidă și eficientă este necesară pentru a readuce normalitatea în Sectorul 1 și a evita probleme similare în viitor.

sursa foto: www.romaniatv.net

Comments are closed.