Press "Enter" to skip to content

Un cămin de bătrâni din Sectorul 1, închis pentru mai multe nereguli

O echipa mixtă de control a verificat un cămin de bătrâni din Sectorul 1 al Municipiului București, care avea licența de funcționare suspendată încă din luna mai. Acest control a fost efectuat ca urmare a indiciilor că instituția funcționează fără a avea licență de funcționare.

Echipa mixtă era formată din reprezentanți desemnați de mai multe instituții: Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, DSVSA București, ITM, ANPC, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și ISU București Ilfov.

Verificările au scos la iveală o serie de nereguli grave în funcționarea căminului de bătrâni. Printre acestea, au fost găsite produse expirate, inclusiv carne, legume și produse de băcănie. De asemenea, spațiul de depozitare era plin de muște și păianjeni, indicând condiții precare de igienă. În bucătărie s-au găsit 4 kg de produse de origine animală expirate, care au fost oprite de la consum.

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București au confiscat 4,8 kg de produse de origine animală neconforme și au aplicat o amendă în valoare de 50.000 lei.

Inspectorii DSP București au constatat că unitatea funcționa fără a respecta decizia de suspendare a activității din luna mai și au sancționat contravențional centrul rezidențial cu suma de 40.000 lei.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a dat o amendă în valoare de 50.000 lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov au constatat condiții improprii în cămin (saltele și perne neigienizate, mobilier deteriorat, miros urât, produse expirate etc.) și au aplicat o amendă în valoare totală de 33.500 lei.

Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București a sancționat contravențional societatea cu o amendă în valoare de 25.000 de lei pentru lipsa licenței de funcționare și a personalului de specialitate.

În urma acestor nereguli grave, centrul rezidențial a fost închis temporar, iar au fost aplicate amenzi consistente pentru a asigura respectarea normelor de igienă și siguranță pentru beneficiarii săi.

Sectorul 1, Clotilde Armand, cămin de bătrâni, Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, DSVSA București, ITM, ANPC, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, ISU București Ilfov

sursa: gandul.ro

Comments are closed.